Kopaonik je najveći planinski masiv Srbije i jedan od najlepših ski centara ovog dela Evrope.

Sa skoro 200 sunčanih dana godišnje ova “Sunčana Planina” sačinjena od šumsko-pašnjačkih predela ima prosečnu godišnju temperaturu od 3,7 °C. Sneg počinje krajem novembra i traje do maja, zadržavajući se prosečno 160 dana godišnje. Najviši vrh ovog planinskog masiva je Pančićev Vrh sa 2017 m nadmorske visine, a sam planinski masiv je dobio naziv po velikom rudnom bogatstvu koje je na njemu eksploatisano.

KOPAONIK

ZIMI

Skijaški centar Kopaonik prostire se na oko 62 km staza i ski puteva uređenih za alpsko i nordijsko skijanje. U okviru ski centra postoje 24 žičare i ski lifta sa ukupnim kapacitetom od 32.000 skijaša na čas. Sistemom za veštačko osnežavanje pokriveno je 97 % skijališta što sezonu skijanja produžuje do meseca maja. Kopaonik poseduje tri staze po FIS standardima za slalom i veleslalom ali i 20 km (rute 3 km, 5 km i 10 km) uređenih staza za nordijsko skijanje. U okviru skijaškog centra nalazi se snowboard park, osvetljena staza za noćno skijanje, ski i snowboard škole za decu i odrasle ali i niz drugih sadržaja poput: igraonica za decu, ski vrtića sa pokretnom trakom, snow park u kome se organizuju mnoga takmičenja domaćeg i međunarodnog karaktera.
KOPAONIK

LETI

Kopaonik leti, bez snega je možda lepši, pitomiji, bogatiji. Pruža neverovatne mogućnosti za aktivan sportsko-rekreativni provod. Beskonačne markirane šumske staze zdravlja, jednodnevni izleti do narodnog svetilišta Metođe i ručak pored gejzira, ili do Semeteškog jezera gde se možete odmarati na plovećim ostrvima. Takođe na Kopaoniku možete jahati, veslati, igrati tenis, košarku ili lenčariti po ceo dan. Možete brati najukusnije voće kakvog nema nigde na svetu: šumske jagode, maline, kupine i borovnice kojima je prekriven čitav Kopaonik.

Pogledajte zašto je Kopaonik najlepši planinski masiv